Amedeo hield relatie lang verborgen

Vorsten

15-02-2014 16:24:00

BRUSSEL – De aankondiging van de verloving van prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein kwam zaterdag niet als een verrassing. Het paar was namelijk een dag eerder al gespot op het Sint Pietersplein in Rome. Daar zegende paus Franciscus ter gelegenheid van Valentijnsdag 20.000 verloofde stellen, onder wie Amedeo en Lili – voluit Elisabetta.

Het Belgische hof wilde vrijdag nog geen reactie geven, maar zaterdag kwam dan toch de officiële mededeling namens Amedeo’s ouders prinses Astrid en prins Lorenz, aartshertog van Oostenrijk-Este. Een datum voor het huwelijk werd nog niet bekendgemaakt. Amedeo rondt deze zomer zijn studie af aan de Colombia-universiteit in New York. Wellicht wordt daar op gewacht.

Prins Amedeo, die volgende week vrijdag 28 jaar wordt, en zijn Italiaanse verloofde zijn al een aantal jaren samen maar hebben hun relatie heel lang geheim kunnen houden, mede omdat de Belgische media in New York niet op de prins letten. De onthulling kwam in november toen Amedeo en Lili samen op een liefdadigheidsgala verschenen. Daarna werd druk geanticipeerd op een aanstaande verloving.

Financiële wereld

Amedeo is de oudste zoon van prinses Astrid, die met Lorenz 5 kinderen heeft, en hij is de oudste kleinzoon van de vorig jaar afgetreden koning Albert II. Hij is de eerste van de 12 koninklijke kleinkinderen die in huwelijksbootje stapt. Aan het openbaar leven neemt Amedeo, afgezien van familiegebeurtenissen en een enkel optreden op de nationale feestdag, geen deel. Hij zoekt werk in de financiële wereld, waarin zijn vader ook werkzaam is.

Lili Rosboch is op 9 september 1987 in Rome geboren en in Italië opgegroeid, waar ze haar schoolopleiding deed in het Frans aan het Lycée Chateaubriand. Haar vervolgstudie deed ze in Londen en na een stage werd ze in 2010 in New York als kunstredacteur aangenomen door het persagentschap Bloomberg.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel