Amstelveen trapt al af voor Koningsdag

Vorsten

2014-01-23 15:02:00

AMSTELVEEN – Met de onthulling van een nieuw ”strak en feestelijk” logo heeft burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen donderdag de aftrap gegeven voor Koningsdag. De komende weken vinden veel activiteiten plaats in aanloop naar het feest op 26 april, als koning Willem-Alexander en koningin Máxima langskomen in Amstelveen en het Noord-Hollandse Graft-De Rijp.

Zo is er al een bakker die met Koningsdag-gebak komt en worden inwoners gevraagd mooie tekeningen en foto’s te maken, bijvoorbeeld van hoe ze eruit gaan zien op Koningsdag. ”Op deze manier willen we de mensen al een beetje warm maken voor deze dag”, zegt een woordvoerster van de gemeente. Ook wil de gemeente het grote aantal expats bij de festiviteiten betrekken. In Amstelveen wonen alleen al 2000 Japanners.

De leden van de koninklijke familie bezoeken zaterdag 26 april eerst de gemeente Graft-De Rijp en vervolgens arriveren ze rond 12.00 uur in het Stadshart in Amstelveen, waar ze een uurtje zullen blijven. De gemeente is volop aan de slag met de voorbereidingen. Het programma zal uit vier thema’s bestaan: groen, internationaal, sport en cultuur.

Eind maart of begin april worden de route en de details van het programma bekendgemaakt.


Meer Vorstenhuizen