45.000 handtekeningen tegen privéstrand

Vorsten

2015-07-24 20:22:00

GOLFE-JUAN – Maar liefst 45.000 Fransen hebben protest aangetekend tegen het afsluiten van een stuk strand ten behoeve van de Saudische koning Salman. Die kan volgens de krant Nice-Matin elk moment beginnen aan zijn vakantie aan de Côte d’Azur.

Om zijn veiligheid te garanderen is besloten tijdens zijn verblijf het strand direct onder zijn villa in Golfe-Juan af te schermen. “Dit om te voorkomen dat een koning van een land in oorlog in gevaar wordt gebracht, aldus de sub-prefect van het arrondissement Grasse tegen de krant. Saudi-Arabië strijdt momenteel op twee fronten, in Jemen en in Irak en Syrië tegen IS.

De initiatiefnemers van de petitie die vrijdag online al 45.000 steunbetuigingen kreeg, eisen van de Franse staat dat het ‘fundamentele beginsel van gelijkheid van alle burgers wordt gerespecteerd’. Het Mirandole strand is een ‘onvervreemdbaar gemeenschappelijk goed dat ten goede moet komen van alle bewoners, toeristen, Fransen, buitenlanders, bewoners en reizigers’. De afsluiting voor de koning is daarmee in tegenspraak.

Volgens Nice-Matin komt koning Salman niet alleen naar de Côte d’Azur maar neemt hij een gevolg van misschien wel duizend mensen met zich mee. Dat kan een belangrijke impuls geven voor de lokale economie, aldus de krant die ook melding maakt van overtreding van de bouwvoorschriften rond de koninklijke villa in Golfe-Juan.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie