Abdullah en Hoessein bezoeken gewonden

Vorsten

13-08-2018 11:32:00

Koning Abdullah en kroonprins Hoessein hebben zondagavond in het Koning Hoessein Medisch Centrum in Amman een bezoek gebracht aan de gewonden van de terroristische aanslag in Fuheis vrijdag en de daaropvolgende veiligheidsoperatie in Al Salt zaterdag. Het Jordaanse hof deelde maandag op sociale media foto’s van het ziekenhuisbezoek.

De koning had eerder zondag in het Al Husseiniya paleis een spoedzitting voorgezeten van de National Policies Council waar onder meer de aanslag op een patrouille van de Gendarmerie werd besproken. In Fuheis verloor één politieman het leven en raakten zes anderen gewond. Zaterdag stierven nog eens vier leden van de veiligheidsdienst tijdens een operatie in Al Salt, waar de terroristen zich in een flat ophielden.

Abdullah zei na afloop van de bijeenkomst dat Jordanië genadeloos zal optreden tegen een ieder die de veiligheid van zijn land in gevaar brengt. Ook maandag waren er nog operaties gaande van de veiligheidsdiensten om de verantwoordelijken voor de aanslag op te sporen.

Meer Andere Huizen