Abdullah en Rania onderweg naar Duitsland

Vorsten

2016-10-06 20:03:00

Koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië beginnen vrijdag aan een werkbezoek aan Duitsland. Abdullah heeft verschillende ontmoetingen met hoogwaardigheidsbekleders. Zo spreekt hij met bondspresident Joachim Gauck en krijgt ook bondskanselier Angela Merkel weer koninklijk bezoek.

Gauck en Merkel hadden eerder deze week ook al koninklijke gasten over de vloer. De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia zijn momenteel in Duitsland voor een vierdaags staatsbezoek. De bondspresident ontving Carl Gustaf en Silvia woensdagochtend, ’s middags ging het koningspaar langs bij Merkel.

Abdullah mag tijdens zijn verblijf in Duitsland een prijs in ontvangst nemen. De Jordaanse koning krijgt zaterdag de Internationalen Westfälischen Friedenspreis. Abdullah krijgt de tweejaarlijkse vredesprijs omdat hij volgens de jury al jaren een belangrijke schakel vormt tussen Europa en de Arabische wereld.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.