Alleen koninklijke voorwerpen van weinig waarde verbrand

Vorsten

12-08-2021 15:08:07

De twee containers die vorige week in vlammen opgingen op het voormalige Griekse koninklijke landgoed Tatoi, bevatten vooral voorwerpen van weinig waarde. Ook waren de spullen in slechte staat, heeft het ministerie van Cultuur bekendgemaakt.

Het gaat onder meer om huishoudelijke artikelen zoals keukengerei en een naaimachine. Ook was er drank uit de wijnkelder in opgeslagen en wat boekwerk. Alle belangrijke en andere opmerkelijke voormalige bezittingen van de Griekse koninklijke familie werden eerder al naar andere plaatsen overgebracht.

Tot woensdag was het onduidelijk welke bezittingen er precies in de as waren gelegd. Toen de branden in aantocht waren werden duizenden spullen uit het voormalige zomerverblijf van de Griekse koninklijke familie gehaald.

Bosgebied

Het ministerie heeft ook de volledige schade aan de gebouwen op het landgoed in kaart gebracht. In totaal zijn zeven panden door het vuur beschadigd. Ook ging het bosgebied grotendeels in vlammen op.

Tatoi, een van de paleizen van de koninklijke familie, is al tientallen jaren in handen van de Griekse regering. Dat gebeurde nadat de Grieken bijna vijftig jaar geleden instemden met de afschaffing van de monarchie.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord