Saoedische koning ontvangt bijzondere prijs

Vorsten

21-04-2014 13:24:00

ABU DHABI – Koning Abdullah van Saoedi-Arabië krijgt de Sjeik Zayed Boek Prijs 2014 als ‘culturele persoonlijkheid’. Dat heeft de jury van de jaarlijkse prijs bekendgemaakt in Abu Dhabi. De prijs wordt op 4 mei uitgereikt tijdens de boekenbeurs van het Arabische emiraat.

De Saoedische koning krijgt de prijs vanwege zijn grote inzet voor en bijdrage aan de Arabische en islamitische wereld. “Hij is een pleitbezorger van vreedzaam samenleven, religieuze tolerantie en interculturele dialoog”, aldus een woordvoerder. Hij roemde ook de ‘hartstochtelijke steun’ van de koning ‘voor de ontwikkeling van geavanceerd onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in de regio’.

De Sheikh Zayed Book Award’s Cultural Personality of the Year eert een vooraanstaande Arabier, internationale figuur of organisatie die heeft bijgedragen aan de bevordering van de Arabische cultuur en die tolerantie en vreedzaam samenleven bevordert.

Koning Abdullah bin Abdulaziz Al Saud wordt dit jaar negentig. Hij regeert sinds 1 augustus 2005, maar had in feite voor die tijd al enkele jaren de macht in handen nadat zijn halfbroer en voorganger koning Fahd in 1995 een beroerte had gekregen. Abdullah is de vijfde zoon van de stichter van Saoedi-Arabië, koning Saud, die op de troon zit. Zijn halfbroer Salman (78) is sinds 2012 kroonprins.

Meer Andere Huizen