Arabische prinsen slagen op militaire academie Sandhurst

Vorsten

2020-12-11 21:57:22

Kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed van Abu Dhabi, de de-facto president van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft vrijdag de zogenoemde Sovereign’s Parade bijgewoond op de Britse koninklijke militaire academie Sandhurst.

Mohammed bin Zayed, in 1979 zelf een student aan de academie, had een bijzondere reden om aanwezig te zijn. Zijn jongste zoon prins Zayed was namelijk een van de afzwaaiende officieren. ‘Ik was verheugd het afstuderen van deze lichting bij te wonen’, aldus de sjeik op sociale media.

Hij kreeg op Sandhurst, waar veel Arabische koninklijke families hun zonen en soms ook dochters naar toe sturen, gezelschap van de kroonprins van het emiraat Ajman, sjeik Ammar bin Humaid. Die kwam om zijn eigen zoon prins Humaid te feliciteren met het beëindigen van zijn opleiding aan de prestigieuze academie.

Onder de alumni van Sandhurst bevinden zich de huidige koningen van Jordanië, Bahrein en Maleisië, de sultan van Brunei, de groothertog en de erfgroothertog van Luxemburg, de kroonprinsen van Abu Dhabi en Jordanië, de erfprins van Liechtenstein, alsmede de Britse prinsen William en Harry.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana