Arabische vorsten klaar voor belronde met goede wensen

Vorsten

2020-05-21 12:54:52

Het aanstaande einde van de islamitische vastenmaand Ramadan is voor de Arabische vorsten reden om elkaar op te bellen en goede wensen uit te wisselen ter ere van Eid Al-Fitr, wat in Nederland het Suikerfeest wordt genoemd. Sultan Haitham van Oman begon zijn belronde woensdag al en ging daar donderdag mee door, zo meldde het Omaanse staatspersbureau.

Zo sprak hij met koning Salman van buurland Saudi-Arabië over de uitstekende ‘broederlijke relaties’ en ook spraken beide leiders de wens uit die uitstekende banden verder te versterken. Sultan Haitham had daarnaast gesprekken met de emir van Koeweit, de koning van Bahrein en de emir van Qatar. Die laatste kan maar van weinig kanten gelukwensen verwachten omdat een deel van de zogenoemde ‘broederstaten’ zijn land al twee jaar boycotten. Oman en Koeweit doen daar echter niet aan mee.

De komende dagen zullen ook de andere staatshoofden de telefoon pakken om elkaar gelukwensen met het feest, dat afhankelijk van het spotten van de maand op 24 of 25 mei begint.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt