Arabische vorsten leven mee met Libanon

Vorsten

05-08-2020 12:55:31

De gigantische ramp in de Libanese hoofdstad Beiroet heeft ook in de Arabische wereld tot geschokte reacties geleid. Van alle kanten krijgt Libanon blijken van medeleven en hulp aangeboden.

Zo liet emir sjeik Tamim van Qatar dinsdagavond al meteen weten een veldhospitaal te zullen sturen naar Beiroet. Daar zijn door een mega-explosie in de haven duizenden gewonden gevallen en honderdduizenden mensen dakloos geworden. Ook zijn er minstens honderd doden te betreuren, terwijl er nog veel mensen worden vermist. Kroonprins Nawaf van Koeweit gaf dinsdag opdracht meteen medische hulpgoederen naar Libanon te sturen.

De emir van Dubai, sjeik Mohammed, plaatste op Instagram een boodschap die vergezeld ging van de Libanese vlag. “Condoleances aan ons geliefde volk van Libanon”, schreef de emir, die Allah om genade, geduld en troost vroeg voor de Libanezen. De kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed, liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Onze gedachten en gebeden zijn bij onze Libanese broeders en zusters in deze moeilijke tijden.”

Sultan Haitham van Oman stuurde woensdag zijn condoleances naar de Libanese president Michel Aoun, waarbij hij ook zijn medeleven uitte aan de families van de slachtoffers en het Libanese volk. De sultan wenste de gewonden een spoedig herstel toe. De Jordaanse koning Abdullah bood eveneens zijn condoleances aan, en zei ook een veldhospitaal naar Beiroet te sturen. Als eerbetoon aan de overleden slachtoffers hangt de Jordaanse vlag aan het hof drie dagen halfstok.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft