Baby voor Aminah en Dennis

Vorsten

2020-03-04 11:35:46

Prinses Aminah van Johor en haar echtgenoot Dato’ Dennis zijn ouders geworden van een kindje. Dat is te zien op foto’s die prins Tunku Idris heeft gedeeld van zijn zus en Nederlandse zwager. Het gaat om beelden van de zogenoemde ‘cukur jambul’ ceremonie.

In het koninklijk paleis in Johor Bahru knipten familieleden tijdens de ‘majlis berandam surai’ om beurten een stukje haar af bij de zuigeling terwijl Dennis het kind stevig in zijn armen hield. De plechtigheid is een Maleisische traditie en reden voor een familie om bijeen te komen. Ook sultan Ibrahim en kroonprins Ismail waren aanwezig net als verschillende regeringsfunctionarissen.

View this post on Instagram

Majlis Berandam Surai.

A post shared by Idris Iskandar Al-haj (@tunku_idris) on

Het hof van het Maleisische sultanaat had nog niet eerder over de geboorte bericht. In de reacties op de foto’s overheersten dan ook verrassing en werd gevraagd of het een jongen of meisje is en wanneer de baby is geboren. Op die vragen heeft het hof nog geen antwoord gegeven.

Toerbeurt

De ceremonie wordt meestal gehouden nadat de moeder weer in het openbaar mag verschijnen, hetgeen traditioneel zo’n veertig dagen na de geboorte is. Of prinses Aminah (33), die in augustus 2017 trouwde met de uit Lisse afkomstige Dennis Verbaas (30), dat ook aan heeft gehouden is niet bekend. Aminah was de afgelopen maanden geheel uit beeld verdwenen, terwijl Dennis, die na zijn huwelijk voluit Dennis Muhammad Abdullah is gaan heten, nog wel bij familiebijeenkomsten was te zien.

Het aan Singapore grenzende Johor is één van de negen nog bestaande vorstendommen van Maleisië. Sultan Ibrahim van Johor komt over een paar jaar in aanmerking voor het Maleisische koningschap, dat bij toerbeurt door de verschillende sultans wordt vervuld. Op dit moment wordt de troon bezet door Ibrahims zwager, sultan Abdullah van Pahang.


Meer Andere Huizen