Cambodja eert koning Sihamoni bij regeringsjubileum

Vorsten

2019-10-03 20:00:00

Koning Norodom Sihamoni van Cambodja wordt de komende dagen in het zonnetje gezet vanwege zijn 15-jarig regeringsjubileum op 14 oktober. Donderdag kreeg hij een herdenkingsmunt aangeboden en de centrale bank heeft ook speciale bankbiljetten van 15.000 riel (zo’n 3,30 euro) in omloop gebracht met daarop onder meer de koning met zijn ouders, wijlen koning Norodom Sihanouk en koningin Monineath.

Norodom Sihamoni (66) kwam op de troon na het aftreden van zijn flamboyante vader Norodom Sihanouk. Die zei met zijn terugtreden het voorbeeld te volgen van onder anderen de Nederlandse vorstinnen Wilhelmina en Juliana, die ook afstand van de troon hadden gedaan. Sihanouk overleed in oktober 2012, acht jaar na zijn troonsafstand en twee weken voor zijn negentigste verjaardag.

Norodom Sihamoni keerde woensdag samen met koningin-moeder Monineath (83) terug na een verblijf van een maand in Peking. Daar trekt de koning zich elk halfjaar enkele weken terug om even uit Cambodja te ontsnappen en om medisch onderzoek te ondergaan
Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!