Cambodjaanse koning ontsteekt vuur bij onafhankelijkheidsviering

Vorsten

09-11-2020 11:57:16

Koning Norodom Sihamoni van Cambodja heeft maandag ter gelegenheid van de 67e viering van onafhankelijkheidsdag het overwinningsvuur aangestoken. Dat deed hij in het Onafhankelijkheidsmonument in Phnom Penh. Daar legde de net uit China teruggekeerde koning ook een krans. Cambodja werd op 9 november 1953 onafhankelijk van koloniale macht Frankrijk.

De Cambodjaanse premier Hun Sen ontbrak bij de plechtigheid omdat hij sinds 4 november veertien dagen thuis in quarantaine moet blijven vanwege een ontmoeting met de met corona besmette Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjártó.

Hun Sen herinnerde maandag op zijn Facebook-aan de nobele missie van koning Norodom Sihanouk, de in 2012 overleden vader van de huidige koning Sihamoni, om onafhankelijkheid van de Franse koloniale overheersing te eisen. “De koning offerde zowel fysieke als mentale energie tijdens zijn kruistocht om de volledige onafhankelijkheid te verkrijgen”, aldus Hun Sen.

De viering in Phnom Penh werd door duizenden mensen bijgewoond, waaronder leden van de regering, buitenlandse diplomaten en militairen. Iedereen was gevraagd mondkapjes te dragen.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.