China nodigt prinses Sirindhorn weer uit

Vorsten

2016-03-31 19:00:00

De Chinese regering heeft de Thaise prinses Sirindhorn, die zaterdag 61 jaar wordt, uitgenodigd voor een bezoek. Dat heeft een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekendgemaakt, meldt het persbureau Xinhua.

Prinses Sirindhorn wordt van 5 tot en met 7 april in China verwacht aldus de bekendmaking. Precies een jaar eerder was de in eigen land zeer populaire tweede dochter van koning Bhumibol ook op visite in Peking.

Ze had toen onder meer een ontmoeting met vicepremier Liu Yandong, die de prinses prees voor haar bijdrage aan het verdiepen van de vriendschappelijke betrekkingen tussen de Thai en Chinezen. Volgens Sirindhorn hechtte haar land aan de traditionele vriendschap met China.

Prinses Sirindhorn is het enige lid van de koninklijke familie dat nog met enige regelmaat dit soort buitenlandse reizen maakt. Kort geleden was ze ook op bezoek in buurland Cambodja.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.