Coronacrisis houdt koning en koningin Tonga uit elkaar

Vorsten

13-08-2020 13:53:30

Koning Tupou VI van de Pacifische eilandstaat Tonga is vanwege de coronacrisis al bijna vijf maanden gescheiden van zijn vrouw koningin Nanasipau’u. De koning is thuis in Tonga terwijl de koningin sinds maart in Auckland in Nieuw-Zeeland verblijft. Tonga heeft op 23 maart de grenzen gesloten om import van het virus tegen te gaan, terwijl ook Nieuw-Zeeland strenge maatregelen nam die het vliegverkeer beperkten.

De koninklijke familie is zelfs nog meer verspreid, bevestigde particulier secretaris van de koning donderdag aan nieuwssite Matangi Tonga. Koningin Nanasipau’u heeft in Auckland gezelschap van haar jongste zoon prins Ata die in Nieuw-Zeeland studeert.

Kroonprins Tupouto’a ‘Ulukalala bevindt zich met zijn gezin in de Australische hoofdstad Canberra, waar hij een mastersopleiding diplomatie volgt aan de nationale universiteit van Australië. Eerder behaalde hij daar al een masterdiploma in militaire- en defensiezaken. Ook in Canberra is de zus van de kroonprins, prinses Angelika. Zij doet dienst als de hoge vertegenwoordiger (ambassadeur) van Tonga in Australië.

Sinds maart zijn er slechts twee repatriëringsvluchten naar Tonga geweest, waarvan één uit Nieuw-Zeeland. De koningin heeft daar geen gebruik van willen maken.

Meer Andere Huizen