Dankdienst voor vorst Hans Adam II

Vorsten

2014-11-16 20:40:00

VADUZ – In de kathedraal van Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, is dit weekeinde in een speciale mis stilgestaan bij het zilveren regeringsjubileum van vorst Hans Adam II. Het hof had de bevolking uitgenodigd het ‘Dankfeier’ bij te wonen. In de kerk bleef dan ook geen plek onbezet. Hans Adam, zijn vrouw Marie, erfprins Alois en erfprinses Sophie zaten op de eerste rij.

Vorst Hans Adam II kwam op 13 november 1989 op de troon van Liechtenstein door het overlijden van zijn vader Franz Josef II. Als erfprins had Hans Adam al enkele jaren regeringservaring opgedaan omdat Franz Josef hem al in 1984 had belast met de dagelijkse gang van zaken in het landsbestuur.

Anders dan in de grotere Europese monarchieën heeft het Liechtensteinse staatshoofd nog daadwerkelijk wat te zeggen over de regering. Hans Adam en zijn zoon erfprins Alois, die sinds 2004 namens zijn vader aan de touwtjes trekt, hebben altijd stevig aan dat voorrecht vastgehouden.

In de kathedraal werd de mis van Schubert uitgevoerd, gelardeerd met meer moderne gezangen, uit vijf verschillende landen. Motto van de plechtigheid was ‘Dankbaarheid, vertrouwen en waardering.’


Meer Andere Huizen