Discussie over echtheid tatoeages kroonprins Vajiralongk

Vorsten

2016-07-25 19:45:00

kroonprins Vajiralongkorn van Thailand

De Thaise kroonprins Vajiralongkorn heeft de sociale media en royaltywatchers buiten Thailand in verhoogde staat van alertheid gebracht. De publicatie van foto’s in het Duitse blad Bild afgelopen donderdag hebben een uitgebreide discussie doen ontstaan over de tatoeages die daarop op zijn lijf te zien zijn.

Vraag is of de tatoeages echt zijn of niet. Een jaar geleden waren de armen van de kroonprins, die deze week zijn 64ste verjaardag viert, nog vrij tatoeages. Op een foto die iemand met zijn mobiele telefoon eerder deze maand in een winkelcentrum in München maakte, heeft de kroonprins wel tatoeages maar die zijn anders dan de tatoeages die te zien waren in de reeks foto’s die Bild publiceerde van de Thaise troonopvolger op het vliegveld van München.

Afwasbare lichaamsversieringen

Waarnemers menen dat hij waarschijnlijk tijdelijke, afwasbare lichaamsversieringen heeft. Dat beweert onder meer journalist Andrew MacGregor Marshall, al jaren een kritisch volger van alles wat te maken heeft met het Thaise koningshuis. Zijn boek over Thailand en de koning is in Thailand verboden en de Thai hebben ook geen weet van de ophef over de kroonprins – het bekijken van de foto’s en het praten ervover is strafbaar. Op majesteitsschennis staat 15 jaar.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig