Eerste Russische koninklijke bruiloft in meer dan 100 jaar

Vorsten

2021-10-01 15:43:35

De Russische George Mikhailovich Romanov van Rusland, erfopvolger van het Huis van Romanov, is getrouwd met Victoria Romanovna Bettarini. Het is de eerste Russische koninklijke bruiloft in meer dan honderd jaar, meldt de persdienst van het voormalig Russische keizerhuis.

De twee verloofden zich in januari begin dit jaar. De bruiloft vond plaats in de Izaäkkathedraal in Sint Petersburg, de oude hoofdstad van het voormalige Russische Rijk (1721 – 1917). Diverse koninklijke familieleden vanuit de hele wereld hebben de trouwceremonie bijgewoond. Zo waren onder meer de Spaanse koningin Sofia en prins Rudolf uit Liechtenstein aanwezig.

Mikhailovich is enig kind van grootvorstin Maria Vladimirovna, een nakomeling van tsaar Alexander II (1818-1881). Haar vader was een achterkleinzoon. Zijn moeder claimt sinds 1992 aan het hoofd te staan van de keizerlijke Romanov-familie. Dit wordt niet algemeen erkend. Volgens haar is Mikhailovich de volgende in lijn voor de vacante Russische tsarentroon. De laatste tsaar, Nicolaas II (1868-1918), werd samen met zijn gezin vermoord na de revolutie.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie