Koning Salman krijgt Egyptisch eredoctoraat

Vorsten

2016-04-08 12:20:00

De Saudische koning Salman gaat na zijn staatsbezoek aan Egypte niet met lege handen naar huis. In ruil voor de miljardencontracten die zijn land heeft aangeboden aan het armlastige ‘broederland’ krijgt de koning een eredoctoraat van de universiteit van Caïro, zo meldde de Saudi Gazette.

De universiteit heeft dat donderdag, de eerste dag van het bezoek van Salman, besloten. De koning wordt geëerd als ‘prominente en invloedrijke wereldleider’ die een unieke bijdrage heeft geleverd aan de moslim- en Arabische wereld. Ook zijn steun aan Egypte en aan de universiteit in het bijzonder werd geprezen.

De banden tussen het Saudische koningshuis en de volkrijkste Arabische staat gaan terug tot 1926, toen er een eerste vriendschapsverdrag werd getekend. In 1945 was er een ontmoeting tussen de toenmalige koningen Faroek van Egypte en Abdelaziz van Saudi-Arabië. De Saudische koning onderstreepte toen het gewicht van goede betrekkingen. ‘De Arabieren zijn onmisbaar voor Egypte en Egypte is onmisbaar voor de Arabieren.’


Meer Andere Huizen