Emir Qatar steunt wereldalliantie voor vaccins en immunisering

Vorsten

04-06-2020 19:57:36

Emir sjeik Tamim van Qatar heeft donderdag via een videoverbinding deelgenomen aan de internationale vaccintop die georganiseerd werd door de Britse premier Boris Johnson. Doel was om geld in te zamelen voor de Wereldalliantie voor vaccins en immunisering (Gavi). Johnson liet donderdagavond na afloop van de Global Vaccine Summit weten dat bijna 8 miljard euro is opgehaald. De alliantie kan daarmee de komende vijf jaar aan de slag.

Uiteraard vormde het vinden van een vaccin tegen het coronavirus de rode draad van de besprekingen. Johnson riep op om een NAVO-achtige samenwerking aan te gaan om de gezamenlijke vijand – het virus – te bestrijden door een vaccin te vinden en dat voor iedereen toegankelijk te maken, meldden Britse media.

Bill Gates doneerde 1,6 miljard euro aan Gavi terwijl emir Tamim een bescheidener toezegging deed, meldde het paleis op sociale media: 17,6 miljoen euro. De emir, die woensdag zijn 40e verjaardag vierde, sprak zijn steun uit voor de Wereldgezondheidsorganisatie en benadrukte dat Qatar inmiddels al meer dan twintig landen heeft geholpen tijdens de coronacrisis. Daaraan is volgens hem 123 miljoen euro uitgegeven.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.