Enthousiast onthaal voor Mohammed VI

Vorsten

2016-03-26 18:44:00

Koning Mohammed VI van Marokko wordt overal waar hij in Amsterdam verschijnt, bestormd door Marokkanen en Marokkaanse Nederlanders. Die riepen hem toe, schudden zijn hand en omhelsden hem en bovenal, wilden met de koning op de foto.

Voor de ingang van het Waldorf Astoria hotel aan de Amsterdamse Herengracht stonden zaterdag nieuwsgierigen M6, zoals de koning informeel wordt genoemd, op te wachten. De koning stelde zijn fans niet teleur door ruim de tijd te nemen voor het maken van selfies, en daarvoor zelfs weer de trap af te lopen toen zich enkele wat oudere Marokkaanse vrouwen aandienden.

De Marokkaanse koning, die sinds zijn troonsbestijging in juli 1999 nog nooit voor een officieel bezoek in Nederland is geweest, arriveerde vrijdag op Schiphol-Oost na bezoeken aan Rusland, Hongarije en Tsjechië. Het bezoek heeft voor zover bekend een privékarakter.

Van Nederlandse kant zijn ook geen mededelingen gedaan over ontmoetingen met Nederlandse autoriteiten, hoewel Marokkaanse media daar wel melding van maakten. Nederland telt na Frankrijk, Spanje en België de grootste Marokkaanse gemeenschap in Europa.














Meer Andere Huizen