Erfprins Alois hamert op oudersschapsverlof

Vorsten

2016-08-15 19:17:00

Erfprins Alois

Erfprins Alois van Liechtenstein heeft maandag de bevolking van het vorstendom toegesproken tijdens een feestelijke bijeenkomt op de weide naast het vorstelijk kasteel in Vaduz. Dit deed Alois ter gelegenheid van de nationale feestdag.

Volgens de erfprins, die sinds 2004 de dagelijkse leiding van Liechtenstein van zijn vader vorst Hans Adam II heeft overgenomen, staat het land er tamelijk goed voor. Zeker in vergelijking met de vele in problemen verkerende EU-lidstaten. Dat Liechtenstein tijdig hervormingen heeft doorgevoerd, onder meer in het pensioenstelsel en de staatshuishouding, heeft daartoe bijgedragen, evenals de economische en politieke stabiliteit.

Er was echter nog veel werk te verrichten vond Alois, want Liechtstein moest wel concurrerend blijven. Ook stipte hij de wijze van kinderopvang in het land aan, waarover binnenkort een referendum wordt gehouden, en de mogelijkheid van oudersschapsverlof in het eerste levensjaar van een kind. Die mogelijkheid was erg belangrijk en bedrijven die daar ruimte voor maakten, door mensen thuis te laten werken bijvoorbeeld, zouden aantrekkelijker worden voor werknemers, meende Alois.

Tegelijkertijd zouden goede kinderopvang en oudersschapsverlof het hebben van kinderen aantrekkelijker maken, hetgeen in een tijd waarin bevolkingen krimpen en ouder worden positief zou zijn voor de samenleving.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!