Erfprins Ernst August van Hannover getrouwd

Vorsten

2017-07-06 14:53:00

Erfprins Ernst August van Hannover is donderdagochtend getrouwd met de Russische kledingontwerpster Katharina Malysheva. Rond het middaguur verlieten Ernst August en Katharina als man en vrouw het stadhuis van Hannover. Zaterdag volgt de kerkelijke inzegening.

Katharina koos voor het burgerlijk huwelijk een lange crèmekleurige, glanzende jurk met trompetmouwen, is te zien op de foto’s die Duitse media publiceerden. Volgens de Hannoversche Allgemeine is de japon ontworpen door de Libanese ontwerpster Sandra Mansour, een goede vriendin van de bruid. Zij ontwierp ook de trouwjurk die Katharina zaterdag draagt.

Bij de ceremonie van donderdag waren zo’n dertig mensen aanwezig, voornamelijk vrienden en familie van het bruidspaar. De vader van de bruidegom, prins Ernst August van Hannover, werd niet gezien bij het stadhuis. De prins stelde zijn gelijknamige zoon eerder deze week een ultimatum: als voor vrijdag niet wordt voldaan aan een lange lijst van eisen, geeft hij geen toestemming voor de trouwerij. Ernst August jr. reageerde niet op de dreigementen van zijn vader.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.