Geen anti-islamtaart voor Saudische koning

Vorsten

27-11-2014 17:04:00

DEN HAAG – De PVV had de koning van Saudi-Arabië graag een taartje met daarop een kritische tekst over de islam willen laten bezorgen. De Nederlandse ambassadeur in dat land had er dan bij moeten zeggen dat de vrijheid van meningsuiting erg goed smaakt. Maar minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken peinst er niet over.

Een cadeau aan een koning moet volgens hem vooral getuigen van goede smaak. “Het aanbieden van een taart met een onnodig beledigende afbeelding of tekst aan een staatshoofd valt overduidelijk in de categorie wansmaak”, schreef hij donderdag in antwoord op vragen van PVV-leider Geert Wilders en diens fractiegenoot Raymond de Roon.

Die hadden Koenders om opheldering gevraagd over de arrestatie van zes Saudische banketbakkers die cupcakes zouden hebben gemaakt met daarop teksten die de islam, de Koran en de profeet Mohammed beledigen.

Koenders benadrukt wel dat in de contacten met de Saudische autoriteiten het belang van vrijheid van meningsuiting onder de aandacht wordt gebracht.


Meer Andere Huizen