‘Gevangen prinses Dubai stuurde geheime videoboodschappen’

Vorsten

2021-02-16 14:57:52

Prinses Latifa al-Maktoum heeft geheime videoboodschappen gestuurd naar vrienden. Ze zei dat haar vader haar ‘gijzelde’ en dat ze vreesde voor haar leven, bericht de BBC.

De dochter van de emir van Dubai probeerde haar thuisland in 2018 te ontvluchten in een boot. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. Ze vertelde in een uitgelekte video dat de autoriteiten haar daarna opsloten in een villa die onder politiebewaking stond.

De inmiddels 35-jarige prinses zou de filmpjes stiekem hebben gemaakt op een telefoon. Ze deed dat in de badkamer, omdat daar de deur op slot kon. “De politie zegt dat ik mijn hele leven zal vastzitten en de zon nooit meer zal zien”, zei ze in zo’n filmpje. “Iedere dag vrees ik voor mijn veiligheid en mijn leven.”

Latifa stopte na enige tijd met het sturen van filmpjes. Haar vrienden doen nu een beroep op de Verenigde Naties om in te grijpen, bericht de Britse omroep.

De vader van de prinses, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, behoort tot de rijkste vorsten ter wereld. De prinses had voor haar vluchtpoging in 2018 ook al een videoboodschap opgenomen. Die verscheen later op YouTube. “Als je deze video ziet, is dat niet goed. Dan ben ik dood of zit ik in een hele, hele, hele slechte situatie”, waarschuwde ze.


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?