Griekse prins Philippos verloofd met Nina Flohr

Vorsten

01-09-2020 20:25:15

De Griekse koninklijke familie heeft een tweede bruiloft om naar uit te kijken. Koning Constantijn en koningin Anne-Marie maakten dinsdag bekend dat hun jongste zoon prins Philippos (34) zich heeft verloofd met Nina Natassja Flohr. Hij vroeg haar eerder deze zomer op het eiland Ithaca ten huwelijk.

De oudere zus van Philippos, prinses Theodora (37), zou oorspronkelijk eind mei zijn getrouwd met haar verloofde Matthew Kumar. Dat huwelijk moest vanwege de coronacrisis worden uitgesteld tot volgend jaar en het is waarschijnlijk dat Philippos en Nina ook tot 2021 zullen wachten elkaar het jawoord te geven.

Prins Philippos werkt als hedgefondsanalist in New York, terwijl Nina, dochter van een Zwitserse vader en Russische moeder, werkte als creatief directeur voor VistaJet, een charterbedrijf voor privéjets dat is opgericht door haar vader Thomas. De twee zijn al langere tijd samen en waren in 2018 bij het huwelijk van de Britse prinses Eugenie. De prins groeide op in Engeland en is peetoom van prins William. Koningin Margrethe van Denemarken en koningin Sofia van Spanje zijn tantes, en koning Felipe is een volle neef.

Griekenland schafte in 1974 na een referendum de monarchie af, maar het koningspaar dat in 1967 na een mislukte coup tegen het toenmalige kolonelsregime naar het buitenland uitweek, behield zijn titels. De afgelopen jaren wonen Constantijn en Anne-Marie weer in Griekenland, waar ze met Pasen en in de zomer ook contact hebben met de Nederlandse koninklijke familie die niet ver van hen een vakantievilla bezit.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord