Hannover hoopt op vorstelijk huwelijk

Vorsten

09-08-2016 12:16:00

Hannover

Erfprins Ernst August van Hannover (33) heeft zich in Griekenland verloofd met kledingontwerpster Ekatarina Malysheva (30). Dat heeft een woordvoerder van de familie tegenover Duitse media bevestigd. Het huwelijk moet volgend jaar zomer plaatsvinden. In Nedersaksen wordt gehoopt dat Ernst August kiest voor het stamslot Marienburg, twintig kilometer ten zuiden van Hannover.

Ernst August kent zijn aanstaande vrouw al een aantal jaren en woont sinds een half jaar met haar samen in Londen. Hoewel zijn vader prins Ernst August (62) nog steeds familiehoofd is, heeft de erfprins de dagelijks leiding over de familiebezittingen waaronder het sprookjesachtige Schloss Marienburg. Dat is financieel overigens een steen om de nek, zo liet Ernst August jr zich al eens ontvallen. “Mensen denken dat je rijk bent omdat je een kasteel hebt, maar het kost voornamelijk heel veel geld.”

De erfprins is een stiefzoon van prinses Caroline van Monaco, die in 1999 trouwde met zijn vader. Hij heeft een jongere broer prins Christian en een stiefzusje prinses Alexandra. Caroline en Ernst August sr zijn al jaren niet meer samen gezien en Ernst August, die jarenlang niet was weg te slaan van de voorpagina’s van de roddelbladen wegens dronkemansgedrag, is uit de openbaarheid verdwenen. Volgens het blad Bunte zou hij ernstig ziek zijn.

Het Huis Hannover leverde in 1714 een eerste koning aan Groot-Brittannië, hetgeen twee jaar geleden met tal van activiteiten en exposities werd herdacht. Ernst August is ook nauw verwant aan het Griekse koningshuis, de voorlaatste koningin van Griekenland was een prinses van Hannover.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft