Herdenkingsdiensten voor koningin Ana

Vorsten

29-07-2018 17:26:00

De Roemeense koninklijke familie heeft dit weekeinde herdenkingsdiensten bijgewoond ter herinnering aan koningin Ana, die aanstaande woensdag precies twee jaar geleden op 92-jarige leeftijd in het Zwitserse Morges overleed.

Prinses Margareta, na het overlijden van haar vader koning Mihai eind vorig jaar aangeduid als ‘bewaarder van de kroon’, en haar man prins Radu waren zondagochtend in het West-Roemeense Făget, waar ze een requiemmis bijwoonden in het kleine rooms-katholieke kerkje.

Ana, geboren als prinses van Bourbon-Parma, was katholiek ondanks haar huwelijk met de Roemeens-orthoxoxe koning. Plaatstelijke autoriteiten en ook vertegenwoordigers van de orthodoxe kerk waren aanwezig bij de mis. Het prinselijk paar nam na afloop tijd om met de kerkgangers en nieuwsgierige dorpsbewoners te praten.

Een dag eerder woonden Margareta en Radu al een plechtigheid bij in de othodoxe kerk van het nabij gelegen Săvârşin, waar de koninklijke familie een buitenverblijf heeft. De dienst werd geleid door de aartsbisschop van Arad, Timotei. Tegelijkertijd woonde prinses Maria een soortgelijke herdenkingsdienst bij inn het Plumbuita klooster in de hoofdstad Boekarest.

Meer Andere Huizen