Ingetogen viering verjaardag koning Cambodja

Vorsten

2020-05-14 13:28:42

Cambodja markeerde donderdag de 67e verjaardag van koning Norodom Sihamoni zonder de gebruikelijke publieke evenementen. Vanwege de coronacrisis waren de festiviteiten, mede op verzoek van de koning zelf, afgelast.

Norodom Sihamoni, die eerder deze week met koningin-moeder Monineath terugkeerde van een verblijf in Peking, bracht op zijn verjaardag niet zoals gebruikelijk een bezoek aan een boeddhistische tempel om geschenken uit te wisselen en gebeden aan te horen.

In het koninklijke paleis in Phnom Penh werd echter wel aandacht besteed aan de verjaardag. Daar kwam een aantal monniken langs voor een kort gebed, waarbij de afstandsregels in acht werden genomen en de koning en koningin-moeder mondkapjes droegen. Ook stond er een grote taart opgesteld, gekroond met de cijfers 67.

Tot dit jaar leverde de koninklijke verjaardag de Cambodjanen drie vrije dagen op: 13, 14 en 15 mei. De regering besloot vorig jaar echter om het aantal nationale feest- en vrije dagen (28) terug te brengen tot 22. Daarbij sneuvelden twee van de drie vrije dagen rond de verjaardag van de in 2004 op de troon gekomen Norodom Sihamoni.


Meer Andere Huizen