Japans keizerspaar bezoekt rampgebied

Vorsten

2016-05-19 19:12:00

De Japanse keizer en keizerin hebben donderdag een bezoek gebracht aan het vorige maand door aardbevingen getroffen gebied rond Kumamoto op het eiland Kyushu. Het keizerspaar had in opvangcentra in de dorpen Minamiaso en Mashiki gesprekken met mensen die door de zware bevingen dakloos zijn geworden.

Kyushu kreeg medio april binnen 28 uur te maken met twee aardschokken. De eerste registreerde een kracht 6,5 en de tweede van 7,3. Door de aardbevingen verloren 49 mensen het leven en werden meer dan 4500 huizen en woningen vernield of onbewoonbaar. Meer dan 10.000 Japanners leven sindsdien in tijdelijke opvang, zoals sportzalen.

Keizer Akihito en keizerin Michiko kregen bij aankomst in Kumamoto, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur eerst tekst en uitleg van gouverneur Ikuo Kabashima over de schade in het gebied. Daarna ging het gezelschap naar de twee zwaarst getroffen dorpen om met de evacués te praten.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.