Japans kroonprinselijk paar op reis

Vorsten

2019-05-28 16:16:00

De nieuwe Japanse kroonprins Akishino – ook Fumihito genoemd – en zijn vrouw kroonprinses Kiko gaan volgende maand voor het eerst op reis naar het buitenland. Dat heeft het Keizerlijk Hofagentschap dinsdag bekendgemaakt.

De twee vertrekken op 27 juni voor een tiendaagse trip naar Polen en Finland. Aanleiding is de honderdste verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Japan en de beide andere landen. Zowel Finland als Polen werd na de Eerste Wereldoorlog onafhankelijk.

Op het programma staan naast een ontmoeting met de respectievelijke presidenten, recepties om het eeuwfeest te markeren en een aantal culturele evenementen. In Polen is er een uitvoering van het traditionele Japanse theater Noh en in Finland wordt een concert bijgewoond. Ook zijn er ontmoetingen voorzien met Poolse en Finse studenten die Japans studeren.

Het Hofagentschap stuurt ook de twee dochters van het kroonprinselijk paar naar het buitenland. In juli gaat prinses Mako (27) naar Peru en Bolivia, terwijl prinses Kako (24) in september voor het eerst op officieel bezoek gaat naar Hongarije en Oostenrijk.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt