Japanse keizer krijgt drukke week

Vorsten

2016-05-22 13:52:00

De Japanse keizer Akihito wacht een drukke week. Op 26 en 27 mei komen staatshoofden of regeringsleiders van de zeven grootste economieën in Japan bijeen voor de zogenoemde G7-topconferentie.

Die bijeenkomst wordt geleid door de Japanse premier Shinzo Abe, maar de keizer heeft apart ook ontmoetingen met de bezoekende leiders onder wie de Amerikaanse president Barack Obama en de Canadese premier Justin Trudeau.

Eerder deze maand heeft de Keizerlijke Hofhouding nog in overleg met het bejaarde keizerlijk paar besloten om hun agenda te verlichten. Tal van audiënties en ontvangsten die keizer en keizerin nu nog houden worden overgenomen door kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako.

Werkdruk

Het gaat daarbij overigens niet om ontmoetingen met staatshoofden en regeringsleiders maar om audiënties voor Japanse functionarissen, zoals de politiechefs van prefecturen, schooldirecteuren en dergelijke.

Het is voor de tweede keer sinds 2009 dat de Hofhouding de agenda van de keizer tegen het licht heeft gehouden om de werkdruk van Akihito (82) en Michiko (81) te verlichten.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!