Jarige koning Bhumibol blijft binnen

Vorsten

05-12-2014 06:35:00

BANGKOK – De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is vrijdag, op zijn verjaardag, niet in het openbaar verschenen. Persbureau Reuters meldt dat de koning op advies van zijn artsen binnen is gebleven.

De 87-jarige Bhumibol was van plan om een ceremonie in het ziekenhuis waar hij verblijft bij te wonen, maar besloot dat uiteindelijk niet te doen. Duizenden Thai hadden zich verzameld bij het ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok. Ze hoopten een glimp van hun koning op te vangen. Door het afzeggen van deze ceremonie gaan er weer geruchten dat het niet goed gaat met de gezondheid van de koning.

Koning Bhumibol verblijft al enige maanden in het ziekenhuis. Hij werd in oktober geopereerd aan zijn galblaas. Hoe het nu precies met de koning gaat, is niet helemaal duidelijk. Een paar weken na de ingreep werd namelijk een ontsteking aan zijn dikke darm ontdekt. Koning Bhumibiol verscheen in november voor het laatst in het openbaar.

Van september 2009 tot augustus 2013 verbleven Bhumibol en zijn vrouw koningin Sirikit al permanent in het ziekenhuis in de hoofdstad.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.