Jordaanse koning bij Syriëconferentie

Vorsten

2016-02-04 16:55:00

LONDEN – De Jordaanse koning Abdullah II was donderdag aanwezig bij de internationale donorconferentie voor Syrië in Londen. Hij voerde het woord tijdens de openingssessie.

”Wanneer ik kijk in de ogen van mijn volk, dan zie ik de ontbering en het leed dat zij moeten verduren. Wij hebben onze limiet bereikt”, sprak de Jordaanse koning.

Abdullah pleitte dan ook voor meer internationale steun voor de buurlanden van Syrië, zoals Turkije, Libanon en Jordanië. Die herbergen de meeste vluchtelingen, maar kunnen de opvang en humanitaire hulp niet alleen aan. Turkije heeft meer dan 2,5 miljoen vluchtelingen opgevangen. Jordanië en Libanon het andere overgrote deel.

Premier Rutte

Namens Nederland waren minister-president Mark Rutte en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) aanwezig op de internationale conferentie. De premier hield een korte toespraak.

Tijdens de donorconferentie maakten landen uit de hele wereld bekend miljarden extra bij te dragen om de ruim 12 miljoen Syriërs in nood te helpen. Nederland wil dit jaar 125 miljoen euro uittrekken voor Syrische vluchtelingen in Syrië en de buurlanden. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog werd 291 miljoen euro vrijgemaakt voor humanitaire hulp.


Meer Andere Huizen