‘Jordaanse koning bombardeert niet zelf IS’

Vorsten

2015-02-05 13:21:00

AMMAN – De Jordaanse koning Abdullah voert niet zelf aanvallen uit op de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dit hebben Jordaanse regeringsfunctionarissen donderdag in Amman beklemtoond volgens nieuwszender al-Arabiya.

Het wemelt van de geruchten in de regio dat de koning zo kwaad is over het levend verbranden van een piloot van zijn luchtmacht dat hij persoonlijk aan aanvallen wil meedoen of die rechtstreeks gaat leiden. Abdullah is geen koninklijke figuur die een mooi uniform heeft, maar een getrainde militair, een ex-commando en ex-bevelhebber van elitetroepen die bovendien kan vliegen.

Woensdag werd in Washington gemeld dat de Jordaanse koning, die daar op bezoek was, in gezelschap van Congresleden over de film Unforgiven (1992) van Clint Eastwood begon. Hij citeerde de Amerikaanse acteur doelend op IS: ”I am not only going to kill him, I’m going to kill his wife and all his friends and burn his damn house down.” (Ik ga niet alleen hem vermoorden, maar ook zijn vrouw en al zijn vrienden en ik ga zijn vervloekte huis afbranden.)


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt