Akihito viert 81ste verjaardag

Vorsten

2014-12-23 07:34:00

TOKIO – Keizer Akihito viert dinsdag zijn verjaardag. De Japanse keizer is 81 jaar geworden. Duizenden fans van de keizer waren dinsdag naar het keizerlijk paleis in Tokio gekomen om Akihito een fijne dag te wensen. Samen met zijn familie verscheen de keizer op het balkon om naar de mensen te zwaaien, meldt The Japan Times.

Ter ere van de verjaardag van de keizer heeft het paleis ook een boodschap van Akihito vrijgegeven. Hierin heeft Akihito het onder meer over de Tweede Wereldoorlog, volgend jaar is het 70 jaar geleden dat de oorlog tot een einde kwam. “Meer dan drie miljoen Japanners stierven tijdens WOII. Om ervoor te zorgen dat zij niet voor niets stierven, vind ik dat het onze taak als overlevers is om altijd te werken aan een beter en mooier Japan.”

Op zijn tachtigste verjaardag liet Akihito al weten dat hij gewoon door zou gaan met zijn werkzaamheden. Dat deed zijn vader Hirohito immers ook. Alleen als het echt nodig is, kunnen zijn zoons Naruhito en Akishino taken overnemen, aldus Akihito een jaar geleden. Afgelopen jaar vielen de zonen al een paar keer voor hun vader in.


Meer Andere Huizen