Keizerspaar neemt afscheid van Donald Trump

Vorsten

2019-05-28 10:27:00

Keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan hebben dinsdag in een hotel in Tokio afscheid genomen van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania. Die waren sinds zaterdag voor een staatsbezoek in Japan. Voor de begin mei aangetreden keizer was Trump zijn eerste buitenlandse bezoeker.

Het keizerspaar had in het hotel waar Trump tijdens zijn vierdaagse verblijf logeerde, een onderhoud van twintig minuten. Volgens het bureau van de keizerlijke hofhouding zei Naruhito dat hij het fijn vond om het presidentspaar te gast te hebben.

Trump op zijn beurt dankte voor het staatsbanket dat hem maandagavond in het Keizerlijk Paleis werd aangeboden. De president beschouwt het keizerlijk paar nu als persoonlijke vrienden. De ontmoeting vond plaats in een ontspannen sfeer aldus de Keizerlijke Hofhouding.

Masako

Tot opluchting van waarnemers was keizerin Masako in staat aan het hele, overigens zeer bescheiden programma – ontvangst en banket op maandag, afscheid dinsdag – deel te nemen. Ze toonde zich geanimeerd in de gesprekken met Trump en Melania, zij het nog wat onwennig in haar nieuwe rol.

De Amerikaanse president wacht volgende week ook een koninklijk staatsbezoek. Dan is hij met Melania te gast bij de Britse koningin Elizabeth.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt