Bevolking kan rechtstreeks klagen bij koning Abdullah

Vorsten

03-05-2014 14:20:00

RIYADH – De Saoedische bevolking kan voortaan via een speciale website rechtstreeks met koning Abdullah communiceren. De website heet Tawasol, dat communicatie betekent.

Volgens Arab News heeft de koning zelf opdracht gegeven voor het bouwen van de experimentele site. Burgers kunnen op Tawasol bijvoorbeeld hun ideeën en klachten over het functioneren van de overheid kwijt en aanvragen doen voor medische hulp. Zo moet het contact met het volk worden verbeterd.

“Mensen worden in staat gesteld om de koning te informeren over eventuele tekortkomingen van overheidsdiensten, zodat er een actie kan worden ingezet waar alle burgers baat bij hebben”, staat in een officiële verklaring op de website. Elk bericht wordt doorgestuurd naar Abdullah, meldt Saudi Gazette.

De Britse omroep BBC merkt op dat Saoedi-Arabië ‘een ongemakkelijke relatie’ met het wereldwijde web heeft. Saoedi-Arabië profileert zich als een hightech land waar miljoenen mensen dagelijks van internet gebruikmaken, maar tegelijkertijd worden duizenden buitenlandse websites gecensureerd.

Meer Andere Huizen