Japanse premier ontmoet Abdullah

Vorsten

18-01-2015 12:22:00

AMMAN – Koning Abdullah van Jordanië heeft zondag een ontmoeting gehad met de Japanse premier Shinzo Abe. De ontmoeting had plaats in het koninklijke paleis in de Jordaanse hoofdstad Amman. Er waren ook diverse Jordaanse en Japanse zakenlieden bij de ontmoeting aanwezig, maakte het Jordaanse hof zondag bekend.

Abe en zijn echtgenote arriveerden zaterdag reeds in Jordanië en kregen in de avond een banket van de koning aangeboden. Ze maken een zesdaagse reis door het Midden-Oosten. Japan schenkt landen in het Midden-Oosten omgerekend 172 miljoen euro voor hun strijd tegen de terreurbeweging Islamitische Staat. Het gaat om niet-militaire hulp aan landen als Jordanië en Egypte die zuchten onder de enorme vluchtelingenstroom die door toedoen van IS op gang is gekomen.

Abe waarschuwde dat de wereld ‘onmeetbare schade’ zal oplopen als het islamitische terrorisme zich over het Midden-Oosten verspreidt. Diverse landen zijn betrokken bij de strijd tegen IS in Irak en Syrië. Het geld is bedoeld voor infrastructuur en de opvang van vluchtelingen.

Meer Andere Huizen