Koning Abdullah praat met buurlanden

Vorsten

14-01-2019 12:02:00

De Jordaanse koning Abdullah lijkt in het voetspoor van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zijn eigen diplomatieke offensief te zijn begonnen. Kort nadat Pompeo een bezoek had gebracht aan Jordanië en Egypte nodigde de koning de Egyptische president Abdul El Sisi bij hem thuis uit. Zo konden ze zondag de uitspraken van de Amerikaan met elkaar vergelijken.

Maandag heeft Abdullah daar een vervolg aan gegeven door af te reizen naar buurland Irak, waar hij het met president Barham Salih eveneens kon hebben over de beloften en toezeggingen van de Amerikaanse regering. Die probeert de gemoederen in het Midden-Oosten tot bedaren te brengen nadat president Donald Trump plotseling had aangekondigd zijn troepen te zullen terugtrekken uit Syrië. Voor zowel Jordanië als Irak was dat slecht nieuws.

Of koning Abdullah het spoor van de inmiddels in Saudi-Arabië aangekomen Pompeo verder volgt, is niet bekend. Dan zou de koning ook gesprekken moeten hebben met koning Hamad van Bahrein, emir Tamim van Qatar en de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft