Koningspaar Bhutan bij uitvaart Lee Kuan Yew

Vorsten

30-03-2015 06:35:00

SINGAPORE – De koning van Bhutan Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en zijn vrouw Jetsun Pema hebben zondag de uitvaart van Lee Kuan Yew bijgewoond. Wangchuck bewees net als duizenden Singaporezen en tal van hoogwaardigheidsbekleders de laatste eer aan de eerste premier van Singapore.

De kist van Lee Kuan Yew werd voorafgaand aan een speciale uitvaartdienst langs belangrijke plekken op het eiland gereden. Duizenden Singaporezen stonden langs de kant van de weg om de rouwstoet te zien. Singapore was afgelopen week gedompeld in rouw. Lee Kuan Yew overleed vorige week maandag op 91-jarige leeftijd. Hij lag opgebaard in het parlementsgebouw, waar afgelopen dagen meer dan 415.000 inwoners in de rij stonden om hun steun te betuigen. Ook elders in de stadstaat waren herdenkingsplekken ingericht. Daar kwamen minstens 850.000 Singaporezen op af.

Lee Kuan Yew wordt gezien als de grondlegger van het moderne Singapore. Onder zijn leiderschap groeide Singapore uit tot een van de meest welvarende landen van Azië.

Leiders van over de hele wereld kwamen naar de uitvaart. Onder meer uit de VS, Australië, Groot-Brittannië en Japan komen vertegenwoordigers. Na de ceremonie in de Nationale Universiteit van Singapore werd Lee Kuan Yew gecremeerd tijdens een besloten familiebijeenkomst.

Meer Andere Huizen