Koning Bhutan gaat zeven dagen in quarantaine

Vorsten

13-10-2020 19:18:18

Koning Jigme Khesar van Bhutan is dinsdag na aankomst in de hoofdstad Thimphu in quarantaine gegaan. Daarmee volgt hij de algemene regels die gelden voor mensen die komen uit gebieden met een hoog risico op coronabesmetting. Koning Jigme Khesar bezocht de afgelopen weken de hele grensstreek van Bhutan met India en verbleef daarmee in risicogebied. India heeft na de Verenigde Staten de meeste coronabesmettingen ter wereld.

De koning, die dinsdag negen jaar getrouwd was, moet de komende zeven dagen in het speciaal voor quarantaine aangewezen Zhiwaling hotel verblijven. Bij aankomst in Thimpu heeft hij ook een coronatest moeten doen, zo liet het paleis weten. Premier Lotay Tshering en andere leden van de groep die de koning bij zijn inspectiereis begeleidden zijn ook in quarantaine gegaan.

Volgens het paleis bezocht de koning de grens met India van het meest oostelijke punt van het land, van Jomotsshangkha tot aan Tendruk, in het uiterste westen aan de grens met India. Zijn vader koning Jigme Singye heeft ook een tour gemaakt om de bevolking in de grensstreek een hart onder de riem te steken en aan te sporen waakzaam te blijven, met name op ongecontroleerd grensverkeer waardoor het virus Bhutan binnen kan komen.

Tot nu toe is het aantal besmettingen in het Himalaya-koninkrijk beperkt gebleven tot 309, op een bevolking van 754.000. India telt inmiddels 7,1 miljoen besmettingen en meer dan 109.000 doden.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord