Koning Bhutan sjouwt kist naar klooster

Vorsten

2016-04-11 08:07:00

Koning Jigme Khesar Wangchuk van Bhutan heeft zondag de handen uit de mouwen gestoken. De 36-jarige vorst sjouwde een houten kist naar een klooster.

Koning Jigme bood het boeddhistische Chari-klooster zes houten kisten aan. Die worden gebruikt om kostbare relikwieën in op te slaan. De koning droeg een van de kisten, die per stuk zo’n 55 kilo wegen, zelf naar boven. De wandeltocht naar het klooster nam ongeveer een uur in beslag.

De daad van de huidige ‘vijfde Drakenkoning’, of Druk Gyalpo, wordt omschreven als ‘een bijzonder heilige en buitengewone gebeurtenis’. Het Chari-klooster werd in de zeventiende eeuw gebouwd en is een van de eerste in Bhutan gebouwde kloosters.

Koning Jigme en zijn vrouw koningin Jetsun Pema krijgen later deze week hoog bezoek uit Groot-Brittannië. Prins William en zijn echtgenote Catherine, die momenteel een reis door India maken, komen donderdagmiddag op kraamvisite. Koningin Jetsun beviel begin februari van een zoon.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.