Koning Bhutan troost rouwende families omgekomen militairen

Vorsten

24-07-2020 20:11:26

Koning Jigme Khesar van Bhutan is vrijdag teruggekeerd in de hoofdstad Thimphu na een meerdaags bezoek aan Gelephu en Pelrithang. Hij ging daar begin deze week heen om zich persoonlijk te laten informeren over een overstromingsdrama bij de Mao Chhu-rivier, waarbij meerdere doden te betreuren waren.

De rivier bedreigde de levens van personeel van de Mao Chhu-waterzuiveringsinstallatie. Zij werden na twee dagen van onophoudelijke regen verrast door de overstromende rivier, die hen had ingesloten. Een reddingsteam van de Royal Bhutan Army wist vijf van de gestrande mensen te redden, maar bij de actie verloren vier soldaten hun leven. Slechts één teamlid overleefde.

Jigme Khesar overhandigde de rouwende families de Drakpoi Khorlo-medaille, die hij postuum heeft verleend aan de soldaten ‘voor hun buitengewone moed en hun opperste opoffering’. De koning had eerder al bepaald dat de families de salarissen, toelagen en alle andere voordelen blijven krijgen die de soldaten bij verdere dienst en bij hun pensionering zouden hebben ontvangen.

Chuma Kinzang Dorji, de militair die het drama overleefde, kreeg de medaille voor heldhaftigheid en moed persoonlijk uitgereikt door de koning. Bij de reddingsoperaties, die op vier plaatsen langs de rivier werden uitgevoerd, zijn in 21 levens gered.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.