Koning Cambodja ontvangt Filipijnse president

Vorsten

14-12-2016 13:34:00

Koning Norodom Sihamoni van Cambodja heeft hoog bezoek uit de Filipijnen. President Rodrigo Duterte brengt dinsdag en woensdag een officieel bezoek aan Cambodja. Woensdag eerden de heren de in 2012 overleden vader van de koning.

Bij het standbeeld van Norodim Sihanouk, die in 2004 aftrad als koning, werd een krans gelegd. Het bezoek van Duterte stond in het teken van de diplomatieke betrekkingen tussen de Filipijnen en Cambodja. Volgend jaar wordt gevierd dat die zestig jaar terug gaan. Woensdagavond schoof Duterte aan bij het staatsbanket.

Voor de Filipijnse president zijn bezoek aan Cambodja afrondde, sprak hij met meerdere hoogwaardigheidsbekleders. Zo had hij het met premier Hun Sen over het aanhalen van de bilaterale banden. De heren spraken af meer samen te gaan werken op het gebied van grensoverschrijdende criminaliteit, sport, landbouw en toerisme.

Duterte zegde toe dat hij met de nationale luchtvaartmaatschappij van de Filipijnen gaat praten over een rechtstreekse verbinding naar Cambodja, schreef Hun Sen op zijn Facebookpagina. De premier hoopt dat de Filipino’s hun president volgen naar Cambodja.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.