Koning Cambodja uit zorg over overstromingen

Vorsten

16-10-2020 15:25:27

Koning Norodom Sihamoni van Cambodja heeft vrijdag vanuit zijn residentie in Peking de bevolking moed ingesproken naar aanleiding van de enorme regenval en daarop volgende overstromingen die het westen van Cambodja hebben getroffen. “Zorg goed voor uw veiligheid en gezondheid, pas op voor ziekten”, aldus Norodom Sihamoni in zijn boodschap. Hij is bezorgd over het verlies aan mensenlevens en de schade aan huizen en land, zo liet de koning weten.

Delen van Cambodja en Vietnam hebben sinds het begin van oktober te kampen met hevige regenval die overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg hebben gehad. In Cambodja zouden in de provincies Pursat, Battambang en Pailin 25.000 huizen zijn beschadigd en grote stukken vruchtbare landbouwgrond zijn ondergelopen. Luchtopnamen van het gebied laten zien dat hele steden onder water staan, met alleen de daken van huizen en tempels nog boven het modderige water.

Dat de koning zijn boodschap uit Peking verspreidde is omdat hij daar samen met koningin-moeder Monineath sinds 6 oktober weer verblijft voor medische controle en enige rust en ontspanning. De koning en zijn moeder gaan daarvoor twee keer per jaar naar de Chinese hoofdstad. Daar hebben ze donderdag ook de sterfdag herdacht van koning-vader Norodom Sihanouk die op 15 oktober 2002 in Peking overleed. Ook in Phnom Penh waren herdenkingsplechtigheden voor de in 2004 teruggetreden vader van de huidige koning.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.