Koning en koningin van Bhutan wensen gelukkig Chinees Nieuwjaar

Vorsten

2021-02-12 10:41:29

Met de gelukswens “Losar Tashi Delek” hebben de koning en koningin van Bhutan, ook namens hun twee kinderen, hun volgers op sociale media een “gelukkig en voorspoedig nieuwjaar” gewenst. Vrijdag is het nieuwe Chinese Nieuwjaar gestart.

“Ondanks moeilijkheden, bleven we het afgelopen jaar verenigd en kijken we met optimisme en hoop uit naar het jaar van de Os”, schrijven koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuk en koningin Jetsun Pema Wangchuck.

Het nieuwe Chinese jaar heet Huangdi 4718, oftewel het jaar van de Os, en wordt gevierd van de eerste tot en met de vijftiende dag van de Chinese kalender. De staatshoofden van het Aziatische land plaatsen bij hun tekst een ‘Losar Card’ met daarop een os afgebeeld. Losar is de Tibetaanse term voor het nieuwjaar, het belangrijkste feest in Tibet. Het valt op de tweede nieuwe maan na 21 december en staat ook wel bekend als het Lentefestival.

De Losar Card is het werk van Rajesh Gurung, een hedendaagse Bhutaanse kunstenaar en docent aan een kunstschool in het land.


Meer Andere Huizen