Koning Jigme Khesar van Bhutan spreekt volk toe over coronavirus

Vorsten

2020-03-22 21:36:32

De koning van Bhutan heeft zondagavond zijn volk toegesproken over het nieuwe coronavirus. Dat deed Jigme Khesar via Instagram. De grenzen van het land gaan maandag compleet op slot om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan.

“We moeten deze drastische maatregel nemen door de COVID-19 pandemie,” vertelt de koning van het kleine landje in Zuid-Azië. “Op zo’n moment is de veiligheid en gezondheid van ons volk prioriteit nummer één, en daarom nemen we elke maatregel om het volk van Bhutan te beschermen.” De koning zegt gestrande Bhutanezen in het buitenland te helpen om thuis te komen. “De economische consequenties van de pandemie zijn niet voor slechts een paar sectoren, maar voor ieder van ons. In zulke tijden moeten we de kracht tonen die uit onze kleine natie komt.” Hij belooft dat de regering alles zal doen om mensen die worden getroffen door het virus te helpen.

Het koningspaar van Bhutan verwelkomde afgelopen week hun tweede kindje. Ook toen wees de koning op het gevaar van het coronavirus. “Hoewel dit een vrolijke gebeurtenis is voor de koninklijke familie, de natie en het volk van Bhutan, wil het koningspaar iedereen eraan herinneren elkaar te helpen en zorgvuldig en zorgzaam met elkaar om te gaan tijdens de coronacrisis. Het koningspaar gedenkt iedereen die door deze pandemie is getroffen in hun gebeden.”
Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!