Koning Mohammed VI: bijna 11 miljard naar economie

Vorsten

29-07-2020 22:16:33

Koning Mohammed VI van Marokko wil er alles aan doen om weer op te kunnen klimmen uit de coronacrisis. Om die reden wordt er een bedrag van omgerekend bijna 11 miljard euro in de Marokkaanse economie gepompt, vertelde de vorst woensdagavond in zijn toespraak vanwege het Feest van de Troon.

Mohammed VI begon zijn toespraak door het volk een fijn Offerfeest te wensen, zijn jubileum valt dit jaar samen met het begin van het islamitische offerfeest. Maar al gauw begon de koning over de coronacrisis. Hij is bezorgd maar ook onder de indruk van hoe ermee is omgegaan. “Natuurlijk wordt in dergelijke omstandigheden ieder mens gegrepen door angst. Desalniettemin hebben we dankzij de maatregelen en de cruciale beslissingen die we hebben genomen vanaf de eerste manifestaties van de pandemie in Marokko, ons vertrouwen en optimisme getoond.”

De koning prijst onder meer het medische personeel en de strijdkrachten. “Ik loof ook de burgers voor de geest van solidariteit en de verantwoordelijke inzet die zij hebben getoond tijdens de lockdown, zowel individueel als collectief.”

De economische impact van het virus is ook in Marokko groot. Daarom is er een fonds opgericht “om de gezondheids-, economische en sociale gevolgen van de pandemie het hoofd te bieden.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord