Koning Salman krijgt steunbetuigingen

Vorsten

2015-01-23 09:47:00

RIYAD – Meteen na het avondgebed en de begrafenis van de vrijdag in alle vroegte overleden koning Abdullah, ontvangt de nieuwe koning Salman van Saudi-Arabië in Riyad leden van de omvangrijke koninklijke familie. Die komen hun steun en trouw betuigen aan de nieuwe koning en nieuwe kroonprins Muqrin.

Ook stamoudsten, hoge geestelijke leiders en vooraanstaande niet-koninklijke Saudi’s worden verwacht. De uitvaart vrijdagmiddag is uiterst eenvoudig. Het stoffelijk overschot van koning Abdullah is in een doek gewikkeld en wordt op een draagbaar naar de moskee gebracht en daarna naar de begraafplaats begeleid, waar de koning een anoniem graf krijgt.

Koning Salman, die nu ook de nieuwe beschermheer is van de twee heilige plaatsen Mekka en Medina, leidt de gebeden in de moskee. Voor de begrafenis worden ook tal van staatshoofden van moslimlanden verwacht, zoals de Egyptische president Al Sisi, de Jordaanse koning Abdullah II en de Turkse president Tayyip Erdogan.

Koning Salman is de zesde zoon van koning Abdulaziz, de stichter van Saudi-Arabië, die achtereenvolgens op de troon komt. Abdulaziz had zo’n 45 zoons. Naast Salman zijn er nog 12 in leven, van wie de nieuwe kroonprins Muqrin (69) de jongste is.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig